Ceremonies & Plantmedicijnen

Plantmedicijnen, de prachtige geschenken van Moeder Aarde.

Vroeger waren de planten onze medicijnen. Zo werd een bewerking van de wilg gebruikt bij hoofdpijn, eigenlijk dus een voorloper van aspirine. En berkensap werd gebruikt bij koorts en maagaandoeningen. Als je je hier in gaat verdiepen, zul je er achter komen dat er zoveel planten en bomen die gewoon langs de weg of in het bos groeien een bijzondere werking hebben.

‚Äč

Onder plantmedicijnen vallen ook de (bereidingen van) planten die op je bewustzijnslagen werken. De medicijnen die je helpen je echte zielsessentie te ervaren en je te herinneren wie je werkelijk bent.

Hieronder kun je lezen met welke plantmedicijnen ik in ceremoniële vorm werk. Dit zijn ceremonies in grotere groepen, kleinere groepen of privé aan 1 of 2 personen.

 

Plantmedicijnen zijn momenteel enorm populair, We hebben steeds meer behoefte aan verdieping en zingeving, en de plantmedicijnen kunnen daar een grote bijdrage aan leveren. Maar LET OP: een plantmedicijn ceremonie is geen shortcut to happiness!

De planten geven je levenslessen en inzichten. Maar, om steeds dichter bij jouw ware zelf te komen, wordt ook het zogenaamde onbewuste pijnlichaam geopend. Verdrongen opgeslagen herinneringen uit dit en vorige levens en uit de levens van je voorouders die aangekeken mogen worden. Pijnlijke stukken die verwerkt mogen worden zodat er heling kan plaatsvinden.

VOEL bij jezelf welke plant jou roept. Alleen jij kunt voelen wat je nodig hebt en waar je aan toe bent. Dus doe het niet omdat je buurman het doet. En kies niet het zwaarste medicijn omdat je denkt dat je dan in 1 keer klaar bent.

Kies jouw medicijn omdat je voelt dat het op dat moment jouw medicijn is. En wanneer je je dan overgeeft aan de reis die je gaat maken, krijg je precies wat je aankunt en nodig hebt.

Cacao

Cacao is mijn persoonlijke favoriet, het heeft voor mij de deuren tot de wereld van plantmedicijnen geopend. Cacao helpt om je hart te openen en meer in contact te komen met jouw hartsverlangen. Het helpt je om je leven meer vanuit je hart te leven met liefde voor jezelf, de mensen om je heen en de wereld.

Cacao is een heel toegankelijk plantmedicijn, omdat de werking zo zacht en subtiel is. Je gaat er dus ook geen volledige plantmedicijn reis van maken.

Cacao is ook heel fijn en mooi te combineren met bijvoorbeeld yoga of een ademsessie. 
De mogelijkheden met cacao zijn eigenlijk ontelbaar!  

Magische truffels

Bolletjes wijsheid met een psychedelische werking.
Door onderzoek is aangetoond dat de psilocybine en psilocine in magische truffels de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen stimuleert. Magische truffels kunnen je daarom helpen een diep innerlijk proces aan te gaan.

Truffels kunnen in verschillende doseringen worden gebruikt.
Een volledige dosering geeft je een volledige innerlijke reis. Een reis om weer in contact te komen met jouw innerlijke wijsheid, om de diepere stukken van jezelf aan te kijken en te helen.


Een microdosering truffels is een hele kleine dosering, die een super subtiel effect heeft. Je maakt hiermee dus geen volledige reis.  Een microdosering brengt je meer in contact met je gevoel en je intuïtie. Het brengt aan de oppervlakte wat er in jou leeft en wat je op dat moment nodig hebt. Een microdosering is ook heel fijn te combineren met bijvoorbeeld ceremoniële cacao of een ademsessie.

Kakaw Bliss

Kakaw Bliss zijn chocolaatjes met psilocybine uit magische truffel, caapi, cacao en verschillende kruiden.
Met deze magische bonbons kun je, net als met magische truffels, een volledige plantmedicijnreis maken.
Kakaw Bliss (vergelijkbaar met onder andere chocobliss en cacaobliss) neemt je mee op een persoonlijke, innerlijke reis. Het kan je inzichten, wijsheid, vreugde, confrontatie, vrede, emoties, visioenen en meer geven.
Net als met elk ander plantmedicijn krijg je niet altijd wat je hoopt of verwacht. Maar wanneer je in overgave en vertrouwen bent, krijg je precies de juiste lessen voor dat moment.

Caapi is een van de bestanddelen van ayahuasca.
Voor mij persoonlijk voelt chocobliss daarom net wat steviger en sterker dan de magische truffels.
Dus ook hierbij; kies niet vanuit je hoofd, maar voel of dit jouw medicijn is op dit moment?

Mooi weetje: ik maak de Kakaw Bliss chocolaatjes zelf! Dat betekent dat ik precies weet wat er in zit, en ik elk chocolaatje met liefde aandacht, energie en intentie maak. Ik heb zelfs de mogelijkheid om het recept af te stemmen op basis van jouw intentie en gevoel!

Blauwe Lotus

Nymphaea Caerulea, ook wel Blauwe Lotus genoemd, is een mooi en zacht plantmedicijn dat zijn oorsprong in het oude Egypte heeft. In die tijd werd deze waterlelie al gebruikt in spirituele rituelen.

Ook nu gebruiken mensen haar nog steeds overal ter wereld.

De Blauwe Lotus is een kalmerend en ontspannend plantmedicijn. De effecten zijn subtiel en gebalanceerd. Blauwe Lotus verbetert je slaap, bevordert lucide dromen en heeft een positieve invloed op je stemming. Daarnaast is het een afrodisiacum en bevat het meer dan 20 antioxidanten.

Blauwe Lotus kan op verschillende manieren verwerkt en gebruikt worden.
Mijn voorkeur is om er thee van te maken. Deze thee kan in een ceremoniële setting worden gedronken.

Blauwe Lotus is ook heel mooi te combineren met cacao en eventueel een microdosering magische truffels.

Rapé

Rapé is een poeder dat gemaakt wordt van de heilige tabaksbladeren, Mapacho genaamd. Hier worden verschillende kruiden en planten aan toegevoegd.

Rapé is het perfecte medicijn om je denken tot rust te brengen. Binnen een paar tellen helpt het je uit je hoofd te komen, je gedachten te verstillen en te zakken in je lichaam. Andere effecten zijn onder andere: ontspanning, overgave, reinigen van het energieveld en verscherpen van de geest.

Rapé reinigt de pijnappelklier, opent je derde oog en verbind je met je ziel.

Rapé wordt ook wel een 'Champagne for your brain' genoemd, omdat het kort een bubbelend gevoel in je hoofd geeft. 

Rapé kan in een aparte, eigen ceremonie gebruikt worden.

Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook gebruikt worden bij een truffel of chocobliss ceremonie. Rapé helpt dan om de geest te ontspannen, in overgave te komen en de poort naar de innerlijke reis te openen.

 

Ben jij klaar om een plantmedicijnreis te maken?
Wordt jij geroepen door een bepaald medicijn?
Kijk dan even in de planning van de groepssessies of er een passende ceremonie en/of datum bij staat.
Wil jij liever een privé of duo ceremonie plannen, óf staan er nog geen groepssessies gepland, stuur me dan even een berichtje.