Lichaamswerk


Door mijn
 opleiding als fysiotherapeut heb ik ruim voldoende kennis over het menselijk lichaam. Dit is een stevige basis voor mijn behandelingen. Daarnaast pas ik de meridianenleer toe, én laat ik me leiden door mijn gevoel en intuïtie. Mijn handen vinden als vanzelf de plaatsen in jouw lichaam waar blokkades en stagnaties mogen worden opgeheven, waar aandacht en bewustwording naar toe mag en waar meer ontspanning en ruimte mag ontstaan.

Transformational Cupping

Je zou Transformational Cupping kunnen zien als een omgekeerde massage. Waar je bij massage druk naar binnen geeft, trek je met het vacuüm van de cup de huid en onderliggende weefsels omhoog.
Het gevolg: een super effectieve manier om beweging te creëren en afvalstoffen af te voeren. Met de cup trek je de rommel uit het weefsel en geef je ruimte voor nieuw en vers bloed.

De verkleuring van de huid laat zien waar de ophopingen van afvalstoffen zitten, daar is dus werk aan de winkel!
I know, die rode plekken kunnen er best een beetje eng uit zien, maar probeer daar eens voorbij te kijken. Als er zoveel afvalstoffen zijn opgeslagen in je lichaam, opgeslagen ballast, hoe fijn zou het zijn als je dat kunt opruimen. Zodat je minder pijn hebt, je beweeglijker en lichter voelt, minder hoofdpijn ervaart, meer energie hebt en lekkerder in je vel zit….om maar een paar voorbeelden te noemen. 

Cupping is een enorm effectieve techniek, je merkt vaak na 1 behandeling al een groot verschil.

Geen enkele techniek werkt op zoveel lagen als cupping.

Verklevingen, knopen, afvalstoffen en blokkades kunnen worden opgeheven in onder andere:
- Spieren
- Pezen
- Bindweefsel
- Gewrichten
- Organen
 - Meridianen
- Littekens
- Huid
- Vetweefsel

Ons hele leven slaan we afvalstoffen op in ons lichaam. Deze afvalstoffen krijgen we binnen door onder andere bewerkte voeding, medicatie, alcohol, huidverzorgingsproducten, cafeïne, luchtverontreiniging en schoonmaakmiddelen.

Er kunnen blokkades ontstaan door veel zitten, weinig beweging, eenzijdige beweging en fysieke overbelasting.

Daarnaast ontstaan er ook stagnaties door stress, onverteerde emoties en trauma’s. Ook dit wordt opgeslagen in de cellen.

Een cupping behandeling kan enorm effectief zijn bij nek- en schouderklachten, rugpijn, hoofdpijn of migraine, cellulitis, zware benen, buikpijn, gevoel van futloosheid of vermoeidheid.

 


Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een massagevorm waarbij je lichaam op een ritmische manier met wiegende, rollende en schuddende technieken in beweging wordt gebracht. Door de ‘stroming’ die zo ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades. Holistic Pulsing heeft zo een diep ontspannende en helende werking.

Omdat het lichaam voor een groot percentage uit water bestaat, verspreiden de pulsen zich als een golfbeweging gemakkelijk en diep door het je lichaam. Vergelijk het met een druppel die in het water valt, waarbij er golfbewegingen ontstaan die steeds verder uitdeinen.

Tijdens een pulsing massage lig je met je kleren aan op een massagetafel. 
Je lichaam wordt op een natuurlijk en speelse manier gepulst. Dit nodigt uit tot ontspanning en bewustwording, zodat je zelf gaat ervaren wat er in je lichaam speelt. Holistic pulsing is daarmee een unieke, zachte, diepwerkende en helende vorm van lichaamswerk.

 

Je zou deze techniek kunnen vergelijken met het wiegen van een baby of een klein kind. Wanneer een kind onrustig is en je gaat het wiegen, dan geeft dit een gevoel van koestering en geborgenheid en nodigt uit om te ontspannen. Het kindje wordt vanzelf rustiger en valt waarschijnlijk snel in slaap.

Holistic Pulsing kan ondersteunend zijn bij:
- Vermoeidheid, stress en spanning

- Burn-out en depressie
- Fysieke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, gewrichtsklachten, chronische vermoeidheid e.d.
- Wanneer je veel aan het denken bent en nauwelijks meer kunt voelen
- Verwerking van intense momenten in het leven
- Leren af en toe de controle uit handen te geven


Vlindermassage

Een vlindermassage bestaat uit een vlinderzachte, trage, repetitieve beweging over de rug, langs de wervelkolom.
De subtiele aanraking werkt diep in op het zenuwstelsel. Het lichaam kan daardoor spanningen loslaten, blokkades opruimen, pijn verzachten en volledig tot ontspanning komen. 
 De steeds herhalende beweging brengt diepe rust.

De vlinder is het symbool van verandering. De transformatie van eitje, naar rups, tot vlinder is een bijzondere gedaanteverwisseling. In het leven veranderen de omstandigheden voortdurend. Een vlindermassage kan jou helpen om het oude los te laten en ruimte te maken voor vernieuwing. Om stappen te kunnen zetten en het vertrouwen te voelen dat ook jij kunt uitgroeien tot een mooie vlinder.

Een vlindermassage kan ondersteunend zijn bij:
- Diepe ontspanning

- Stressreductie
- Verlichting van pijn
- Loslaten van spierspanning
- Bewustwording van het lichaam

Stuur me gerust een berichtje als je wilt weten of ik jou kan ondersteunen met Transformational Cupping, Holistic Pulsing en/of Vlindermassage, of om een afspraak te maken.